Ministru kabinets 11. februāra sēdē apstiprināja Ekonomikas ministrijas izstrādātās Nacionālās industriālās politikas pamatnostādnes (NIP) 2021.-2027. gadam, kas aptver visas tautsaimniecības nozares un nosaka ekonomikas izaugsmes mērķus un rīcības virzienus turpmākajiem septiņiem gadiem.

Pašreizējo izaicinājumu apstākļos primāri ir nepieciešams stabilizēt Latvijas tautsaimniecību, vienlaikus saglabājot stratēģisku kursu, lai paātrinātu produktivitātē balstītu ekonomikas pārstrukturizēšanu. Viedās specializācijas stratēģijas (RIS3) koncepta ieviešana ir vērsta uz stimuliem,  kas atbalsta augstākas pievienotās vērtības pakalpojumu un produktu veidošanas stimulēšanu, produktivitātes kāpināšanu, zināšanu pārnesi un efektīvākas resursu izmantošanas domāšanas ieviešanu visos uzņēmējdarbības ciklos. Tās priekšplānā izvirzītas šādas specializācijas jomas: zināšanu ietilpīga bioekonomika, biomedicīna, medicīnas tehnoloģijas, farmācija, fotonika un viedie materiāli, tehnoloģijas un inženiersistēmas, viedā enerģētika un mobilitāte, informācijas un komunikācijas tehnoloģijas.

Mūsu institūts pamatnostādnēs ir minēts kā viena no vadošajām institūcijām, kurās koncentrēta fotonikas un viedo materiālu jomas pētniecības un inovāciju kapacitāte. Tāpat CFI ir nozīmīgs spēlētājs Viedās enerģētikas un mobilitātes jomā.

 

Pilns pamatnostādņu teksts

Dalīties