LU fotoarhīvs

Latvijas Universitāte pabeigusi Akadēmiskā centra 2. kārtas – Zinātņu mājas – projektu. Zinātņu mājas izbūve un aprīkošana tika īstenota ar divu Eiropas Savienības fondu projektu atbalstu: “Latvijas Universitātes pētniecības infrastruktūras modernizācija un resursu koncentrācija viedās specializācijas jomās” un “Latvijas Universitātes STEM studiju virzienu infrastruktūras modernizācija un resursu koncentrācija”. Kopējās investīcijas veido 43,7 miljonus eiro, no kuriem 34,4 miljoni eiro ir ES fondu finansējums.

Projektos lielākie ieguldījumi tika veikti, nodrošinot Zinātņu mājas būvniecību un aprīkošanu, kā arī tika iegādāts arī jauns, moderns aprīkojums un laboratoriju iekārtas pētniecības un zinātnes, tehnoloģiju, inženierzinātņu un matemātikas studiju vajadzībām.

LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājas būvniecība tika pabeigta 2019. gada janvārī un jau februārī jaunā ēka durvis vēra LU studentiem un darbiniekiem. Vienlaikus pēc ēkas pabeigšanas līdz 2020. gada rudenim turpinājās projektos plānoto laboratorijas iekārtu piegāde un uzstādīšana.

 

Vairāk informācijas

Dalīties