2021. gada 18. februārī plkst. 15:00 – 17:00 tiešsaistē notiks zinātnes sasniegumu autoru un autoru kolektīvu virtuālā apbalvošanas ceremonija. To varēs vērot Latvijas Zinātņu akadēmijas facebook vietnē.

No mūsu institūta apbalvojumu par nozīmīgāko sasniegumu teorētiskajā zinātnē saņems - Dr. A. Popovs, Dr. habil.phys. V. Kuzovkovs, LZA īstenais loceklis J. Kotomins, Dr. D. Grjaznovs, A. Platonenko, PhD E. Šablonins par darbu “Padziļināta izpratne par moderno materiālu funkcionālajām īpašībām ekstremālās radiācijas apstākļos un to prognozēšana”.

Savukārt LZA prezidenta atzinības rakstus saņems Dr. phys. Varis Karitāns, Dr. phys. Sergejs Fomins, Dr.habil.phys. Māris Ozoliņš, Mg. Katrīna Laganovska, Mg. Kārlis Kundziņš, par darbu “Jaunas optiskas un matemātikas metodes attēlu kvalitātes uzlabošanai”.

Vēl prezidenta atzinības rakstus saņems institūta pētnieki  Mg.phys. Natālija Tetervenoka un Dr.phys. Aivars Vembris  par dalību pētījumā “Jaunas purīnu atvasinājumu sintēzes metodes un to pielietojums materiālzinātnē”, kas tapis sadarbībā  ar Rīgas Tehniskās universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes un Latvijas Organiskās sintēzes institūta zinātniekiem.

 

Vairāk par 2020. gada nozīmīgākajiem zinātnes sasniegumiem

Dalīties