Latvijas Zinātņu akadēmija ir nosaukusi 2020. gada nozīmīgākos sasniegumus Latvijas zinātnē. Starp tiem arī mūsu Institūta un Tartu universitātes zinātnieku pētījums par moderno materiālu funkcionālajām īpašībām ekstremālas radiācijas apstākļos un to prognozēšana – autoru kolektīvs Dr. A. Popovs, Dr. habil. phys. V. Kuzovkovs, LZA īstenais loceklis J. Kotomins, Dr. D. Grjaznovs, Mg. A. Platonenko, PhD E. Šablonins, LZA ārzemju loceklis prof. A. Luščiks.

Savukārt Institūta zinātnieki Dr. phys. Varis Karitāns, Dr. phys. Sergejs Fomins, Dr.habil.phys. Māris Ozoliņš, Mg. Katrīna Laganovska, Mg. Kārlis Kundziņš. ir saņēmuši LZA prezidenta atzinības rakstu par jaunu optisku un matemātiku metožu izstrādi attēlu kvalitātes uzlabošanai.

LZA prezidenta atzinības raksts ir piešķirts arī pētījumam “Jaunas purīnu atvasinājumu sintēzes metodes un to pielietojums materiālzinātnē”, kas tapis sadarbojoties Rīgas Tehniskās universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes, Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta un Latvijas Organiskās sintēzes institūta zinātniekiem -  Dr.chem. Irinai Novosjolovai, Dr.chem. Kasparam Traskovskim, Mg.chem. Armandam Sebrim, Mg.chem. Jānim Miķelim Zaķim, Mg.chem. Kristeram Ozolam, Mg.chem. Dacei Cīrulei, Bc.chem. Andrim Jeminejam, Mg.phys. Natālijai Tetervenokai, Dr.phys. Anatolijam Mišņovam, Dr.chem. Ērikai Bizdēnai, Dr.phys. Aivaram Vembrim, LZA īstenajam loceklim Valdim Kokaram un LZA īstenajam loceklim Mārim Turkam.

Dalīties