Jauno fiziķu sacensības tiešsaistē norisinājās no 7. līdz 15.decembrim un tajās piedalījās 210 dalībnieki no 39 pasaules valstīm. Jaunie fiziķi tiešsaistes sacensībās piedalījās katrs no savas dalībvalsts, ievērojot attiecīgajā valstī noteiktos epidemioloģiskās situācijas nosacījumus.

Starptautisko fizikas olimpiādi šogad organizēja Krievija. Sacensībās piedalījās dalībnieki no 39 pasaules valstīm un 13 dažādām laika zonām, tāpēc vienlaicīgas norises nodrošināšana organizatoriem bija viens no lielākajiem izaicinājumiem.

Olimpiādes uzdevumi sastāvēja no teorētiskās un eksperimentālās daļas, nepieciešamais ekipējums veiksmīgai uzdevumu izpildei pirms olimpiādes sākuma tika nosūtīts katrai no komandām. Uzdevumu pildīšanas laiks katrai no olimpiādes daļām bija četras stundas.

Latviju olimpiādē pārstāvēja Rīgas Valsts 1. ģimnāzija 12.klases skolēni Edgars Vītiņš, Rolands Lopatko un Viesturs Spūlis, kuri olimpiādē izcīnīja atzinības. Skolēnu dalību tiešsaistes sacensībās atbalstīja Latvijas komandas vadītāji - Latvijas Universitāte Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes Lāzeru centra zinātniskais asistents Valts Krūmiņš un Fizikas nodaļas profesors Vjačeslavs Kaščejevs.

 

Vairāk informācijas

Dalīties