“Baltijas Starptautiskā atjaunojamās enerģijas asociācija” 9.decembrī no plkst. 11.00 līdz 13.15 portālos Delfi.lv un Uzladets.lv aicina sekot bezmaksas vebināram par tēmu: „VIEDA IEDZĪVOTĀJU MOBILITĀTE RĪGĀ: POTENCIĀLS UN REALITĀTE”, kas notiek Eiropas Zaļā kursa pasākumu ietvaros.

Vebinārā piedalīsies LR satiksmes ministrs Tālis Linkaits, kurš runās par sabiedrības paradumu maiņu par labu videi draudzīgākiem transporta risinājumiem. EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja p.i. Andris Kužnieks dalīsies pārdomās, kas jādara, lai Rīgi nākotnē kļūtu par Eiropas zaļā kursa līderi. Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks iezīmēs vīziju par situāciju, kad Rīgā no jebkura punkta uz citu vietu pilsētas otrā malā varētu nokļūt ātrāk par 50 minūtēm. Šajā sakarā koplietošanas transporta uzņēmuma „Fiqsy” vadītājs un līdzdibinātājs Māris Avotiņš uzskata, ka tuvāko desmit gadu laikā viens koplietošanas auto varētu aizstāt 4 – 8 privātās automašīnas, tādējādi samazinot privāto transportu par 20 – 30% un uzlabojot dzīves kvalitāti lielajās pilsētās kopumā.

Pašvaldības uzņēmums SIA „Rīgas Satiksme” viedas mobilitātes attīstībā jau ir piedalījies starptautiskā mērogā, realizējot pasaulē pirmo desmit ūdeņraža (H2) trolejbusu un šīs videi draudzīgās enerģijas uzpildes stacijas projektu. Par uzņēmuma pieredzi un tālākajiem plāniem stāstīs „RS” valdes loceklis Ingus Rūtiņš, savukārt par H2 un citu alternatīvo degvielu izmantošanas perspektīvām transporta nozarē – mūsu Cietvielu Fizikas institūta pētnieks Ainārs Knoks.

Vebinārā sabiedrība tiks informēta arī par  viedās mobilitātes projektu finansēšanas iespējām.

 

Vairāk informācijas

Dalīties