26. novembrī, notika Latvijas Zinātņu Akadēmijas pilnsapulce. Aizklātās balsošanas rezultātā, kas šogad, ievērojot valstī izsludināto ārkārtas situāciju, tika organizēta attālināti, par LZA viceprezidentu ievēlēja mūsu institūta vadošo pētnieku, direktora vietnieku zinātniskajā darbā Dr.habil.phys. Andri Šternbergu un par LZA īsteno locekli ievēlēja LU CFI vadošo pētnieku, Baltijas asamblejas balvas laureātu Dr.phys. Robertu Eglīti. Apsveicam un lepojamies!

Jautāts par galvenajiem uzdevumiem, kas ir jaunievēlētā LZA ģenerālsekretāra darba plānā, akadēmiķis Andris Šternbergs tos nosauc nekavējoties:

"Pirmkārt, aktīvi demonstrēt Latvijas zinātnes kopienas spēku un individuālu zinātnieku sasniegumus politikas veidotājiem un sabiedrībai kopumā. Otrkārt, veicināt Valsts pētījumu programmu izveidi atbilstoši Viedās specializācijas stratēģijas (RIS3) izraudzītajiem mērķiem, kā arī strādāt pie projekta, lai atsāktu zinātnisko institūciju dārgās infrastruktūras kopēju iegādi un izmantošanu, uzturēšanu sedzot ar valsts dotācijām, līdzīgi kā bija Valsts nozīmes pētniecības centru izveides laikā. Treškārt, piesaistīt mērķtiecīgos un ambiciozos jauniešus gan zinātnes, gan LZA locekļu rindām, veicinot zinātnieku ataudzi un nododot esošo akadēmijas grandu pieredzi tālāk!

Jaunievēlētā LZA vadība:

Andrejs Ērglis – viceprezidents;
Ojārs Spārītis – viceprezidents;
Andris Šternbergs – viceprezidents;
Baiba Rivža – ģenerālsekretārs;
Modris Greitāns – ārlietu sekretārs;
Bruno Aandersons – LZA Fonda priekšsēdētājs.

Jaunievēlētie LZA locekļi:

Īstenie locekļi - Pāvels Arsenjans, Aivars Bērziņš, Uģis Cābulis, Roberts Eglītis,Tatjana Koķe, Jānis Ločs, Māra Pilmane, Anna Stafecka.

 Ārzemju locekļi - Tomass Kaufmans, Hannu Korkeala, Sarmīte Mikuļoniene, Andrejs Sibirnijs.

Goda locekle - Skaidrīte Lasmane.

Korespondētājlocekļi - Ilze Akota, Raivis Bičevskis, Atis Elsts, Valts Ernštreits, Uldis Neiburgs, Līga Lepse, Romans Viters.

 

https://www.lza.lv/aktualitates/jaunumi/329-latvijas-zinatnu-akademija-ieveleta-jauna-vadiba

https://www.lza.lv/aktualitates/jaunumi/330-latvijas-zinatnu-akademijas-jauno-loceklu-velesanu-rezultati

https://www.cfi.lu.lv/par-mums/zinas/zina/t/61293/

Dalīties