17. un 18. novembrī Latvijas Zinātnes padomes direktore Prof. Gita Rēvalde piedalījās Science Europe organizētajos pasākumos - ģenerālajā asamblejā un augsta līmeņa seminārā.

Ģenerālās asamblejas mērķis ir iesaistīt dalīborganizācijas augsta līmeņa diskusijās par būtiskām zinātnes politikas tēmām un piedāvāt tām iespēju sniegt ieguldījumu turpmākajā asociācijas darbā un gaitā. Šīs sanāksmes konkrētie mērķi bija apspriest grozījumus statūtos, redzējumā un stratēģijā 2021. – 2026.gadam.

Science Europe darba kārtībā 18. novembrī bija augsta līmeņa seminārs par Eiropas Pētniecības telpu (EPT). Šogad seminārs veltīts EPT plānotajam ieguldījumam COVID-19 krīzes risināšanā un sabiedrībai, kura ir spējīga stāties pretī izaicinājumiem.

Science Europe ir asociācija, kas pārstāv lielākās sabiedriskās organizācijas, kas finansē vai veic izcilus pētījumus Eiropā. Asociācija apvieno un izplata nozīmīgāko pasaules pētniecības organizāciju pieredzi, lai kopīgi veidotu Eiropas Pētniecības telpu un rastu veidus, lai pētniecība sniegtu maksimālu labumu sabiedrībai.

 

Vairāk par Science Europe

Dalīties