4. un 5. decembrī notiks divi Valsts izglītības satura centra organizētie praktiskās ievirzes semināri “Beta”. Semināri tiek organizēti 10. – 12. klašu skolēniem ar padziļinātu interesi par fiziku vai ķīmiju, vides zinātni, kā arī sabiedrības un vides veselību. Semināros aicināti piedalīties arī tie 10. – 12. klašu skolēni, kuri izstrādā zinātniskās pētniecības darbu vai savu nākotnes profesiju vēlas saistīt ar kādu no šīm zinātņu nozarēm.

Seminārs skolēniem ar padziļinātu interesi par fiziku notiks 2020.gada 4.decembrī no plkst. 10.00 līdz 15.00 Latvijas Universitātes Cietvielu Fizikas institūtā (Ķengaraga ielā 8, Rīgā).

 

Jaunieši ievadlekcijā uzzinās par LU Cietvielu fizikas institūta zinātniskajām aktivitātēm, piedalīsies lekcijās par dažādām tēmām, piemēram, “Optiskā litogrāfija attēlu filtrēšanai” un “Augšup-pārveidotā luminiscence”, kā arī piedalīsies nodarbībās zinātniskajās laboratorijās - Cietvielu radiācijas fizikas laboratorijā, Spektroskopijas laboratorijā, Redzes uztveres laboratorijā, u.c.

 

Vairāk informācijas un pieteikšanās

Dalīties