Līdz 2020. gada beigām Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) sadarbībā ar producentu apvienību K2 Production radīs piecus informatīvus video sižetus par pēcdoktorantu pētniecības pieteikumu rezultātiem. Video sižeti taps ar Pēcdoktorantūras pētniecības atbalsta programmas atbalstu, un tie būs skatāmi arī televīzijas kanālā LTV1.

Ar sagatavotiem sižetiem plānots popularizēt pēcdoktorantūras pētniecības pieteikumu rezultātus, veicinot sabiedrības, it īpaši jaunatnes izpratni par zinātnes nozīmi Latvijas ekonomikas attīstībā. Tāpat video sižeti palīdzēs izprast sasniegto pētniecisko rezultātu vietu plašākā Eiropas pētniecības telpā un pasaules kontekstā, kā arī uzskatāmi parādīt pēcdoktorantu lomu Latvijas sabiedrības un ekonomikas izaugsmē. Lai veicinātu skolēnu interesi par STEM mācību priekšmetiem, sižetos atraktīvā veidā būs parādīts, kā mācību viela noder zinātnieku, uzņēmēju un citu profesiju pārstāvju profesionālajā dzīvē.

Izveidotie sižeti un intervijas par zinātni, zinātnes atklājumiem un notikumiem, pēcdoktorantiem un viņu pētniecisko pieteikumu rezultātiem būs iekļauti televīzijas kanāls LTV1 raidījumā Izziņas impulss un pieejami arī ziņu portāla zinātnes sadaļā. Tāpat multimediālais saturs un publicitātes materiāli būs publicēti VIAA sociālo tīklu kontos.

 

Vairāk informācijas

Dalīties