Jau otro gadu Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra Zinātņu mājā norisinājās vērienīgs jaunu atklājumu, emociju un iedvesmas pasākums “LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju diena”, kas tika rīkots par godu arī LU 101 dzimšanas dienas svinībām un reizē arī pulcēja vairākus LU absolventus.

Pasākuma galvenais vadmotīvs bija “viedā universitāte”. Pasākums deva iespēju studentiem, pētniekiem un absolventiem demonstrēt gada laikā paveikto, kā arī tika radītas vairākas jaunas inovatīvas idejas. Visi Ideju laboratorijas dalībnieku priekšlikumi tika atzīti par noderīgiem Latvijas Universitātei. Par Ideju laboratorijas uzvarētājiem atzina divas labākās idejas: “Sistēma telpu īrei”, kura atvieglotu Universitātes telpu rezervāciju un ideja par LU telpu digitālo karti, kas atvieglos orientēšanos LU telpās viesiem un studentiem, attēlojot telpu plānu digitālajā kartē.

 

Zināšanu agorā LU pētnieki un studenti stāstīja par dažādiem pētnieciskajiem darbiem Universitātē, kas bija viena no nozīmīgākajām pasākuma daļām LU Jauno tehnoloģiju un inovāciju dienā. Šajā pasākumā piedalījās ievērojami liels LU pētnieku skaits un tajā tika prezentēti 57 pētījumi, kas aktualizēja jautājumus par mikroorganismu kolekcijas attīstību, Saules sistēmu, nanomateriāliem, bioekonomiku, magnētiskiem paātrinātājiem, materiālu atmiņu, gēnu datiem, kā arī par risinājumiem demogrāfijas, dažāda veida izglītības, ekosistēmas un medicīnas jomās.

No mūsu institūta piedalījās Enerģijas iegūšanas un uzkrāšanas materiālu laboratorijas pētnieks Pēteris Lesničenoks ar projektu WILEG – lineāru elektrisko ģeneratoru viļņu enerģijas savākšanai. Ar visiem Zināšanu agoras pētījumiem un to detalizētākiem apraktiem būs iespējams iepazīties LU mājaslapā.

Vairāk par pasākumu

Dalīties