No 2. līdz 5. septembrim Latvijas Universitāte (LU) Sarunu festivāla LAMPA ietvaros organizēs vairākas diskusijas LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājā, kuras būs iespējams apmeklēt arī klātienē, kā arī piektdienas vakarā visi dejotgribētāji varēs izdejoties Web diskotēkā  "Spoku Kuģis tieši Lampā".

Latvijas Universitāte festivālā LAMPA piedalās jau piekto gadu, taču LU pārstāvji festivāla diskusijās ir piedalījušies jau kopš pasākuma pirmsākumiem. Šogad atšķirībā no citiem gadiem festivāls norisināsies tiešraidē un šaurā lokā klātienē vairākās festivāla studijās, starp kurām būs arī LU studija – Zinātņu māja. Festivāla virstēma ir “kopā”, jo mēs ticam, ka, apvienojot spēkus, var panākt vairāk.

 

Festivāla pirmajā dienā 2. septembrī plkst. 16.00 LU organizēs diskusiju  "Kā rūpēties par redzi — ar skaidru fokusu nākotnē", kurā LU eksperti pastāstīs, kā rūpēties par savu redzi un kā to aizsargāt no zilās gaismas, jo pēdējā laikā ekrāni ir kļuvuši par mūsu ikdienu. Diskusiju vadīs mūsu institūta Enerģijas iegūšanas un uzkrāšanas materiālu laboratorija viespētniece Ilze Dimanta, bet sarunā piedalīsies LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes pasniedzēji.

 

Vairāk par LU organizētajiem pasākumiem

Plašāka informācija par festivālu

Dalīties