28. jūlijā Ministru kabineta sēdes laikā tika izskatīta Gitas Rēvaldes kandidatūra Latvijas Zinātnes padomes (LZP) direktora amatam. Amata kandidāte guva valdības atbalstu un ir apstiprināta par LZP direktori.

Gita Rēvalde tika izvirzīta LZP direktora amatam pēc dalības atklātajā konkursā, kas noritēja trijās kārtās, kuru laikā G. Rēvalde apliecināja savas kompetences un atbilstību amatam. Konkursa uzvarētāja vairāk nekā 30 gadu laikā guvusi plašu un daudzpusīgu pieredzi zinātnē un augstākās izglītības jomā, tai skaitā arī augstākā līmeņa administratīvajos amatos gan Latvijā, gan ārzemēs.

Konkursa trešajā atlases kārtā G. Rēvalde augstā līmenī (vērtējumi "ļoti labi" un "ļoti labi ar iezīmēm no Teicami") apliecinājusi savu stratēģisko redzējumu, pārmaiņu vadīšanas prasmes un orientāciju uz rezultātu sasniegšanu.

Gita Rēvalde Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātē ieguvusi maģistra grādu fizikā. Turpat arī iegūts doktora grāds fizikā, divus gadus stažējoties Maincas Universitātes Fizikas institūtā.

 

Vairāk informācijas

Dalīties