2020. gadā Latvijas Atklātas Fizikas Olimpiādes apbalvošana notika neparastajā attālinātā formātā. Šogad LAFO orgkomitēja piegādāja balvas tieši uz skolām. 

31 viens laureāts un 1 speciālas balvas ieguvējs saņēma balvas, kurus šogad nodrošināja SIA Groglass, LU Cietvielu fizikas institūts un LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultāte. Rolands Lopatko no Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas saņēmis arī specialo Latvenergo balvu, kā laureāts, kurš risinot uzdevumus sasniedza vislielāko procentuālu panākumu (viņš ieguva 86 %). Pilnais rezultātu saraksts (kopā olimpiādē piedalījās 219 skolēni) ir pieejams šeit: https://edu.lu.lv/course/view.php?id=1578

Ar fotogrāfijām no attālinātas apbalvošanas padalījās Vārkavas vidusskolas skolēns Ernests Lazdāns (viņš ieguva atzinību 9. klašu grupā, bet mācas viņš tikai 8. klasē, kā teica Ernests: "Olimpiāde bija pagrūta, bet ja domā loģiski, atbildi var atrast"), Juris Siliņš no Rēzeknes Valsts 1. Ģimnāzijas (viņš uzvarējies 10. klašu grupā) un Aizkraukles novada vidusskolas 9.klases skolēns Kristaps Jukša.

Olimpiādi koordinēja LU CFI zinātnieki Dr.phys. Dmitrijs Bočavovs un Dr.rer.nat. Aleksandrs Sorokins.

Dmitrijs Bočarovs, vadošais pētnieks Cietvielu elektronisko struktūru datormodelēšanas laboratorijā

Dalīties