1995. gadā dzima viens no vērienīgākajiem projektiem skolu jauniešiem atjaunotās valsts vēsturē, kas rosina eksakto zinību apguvi – a/s Latvenergo rīkotais erudīcijas konkurss 8. un 9. klašu skolēniem, ko tagad pazīstam ar nosaukumu FIZMIX eksperiments.

Konkursa  saturs ir nozīmīgs skolotāju un skolēnu atbalsts mācību procesā, to parāda arī piespiedu pašizolācija pandēmijas laikā, kad FIZMIX portāla satura apmeklējums vairakkārt  palielinās. Konkursa uzdevumi tiek veidoti mūsdienīgi un atšķirīgi no mācību grāmatās pieejamajiem, un palīdz jauniešiem rast stimulu modernākai fizikas apgūšanai. Lai to nodrošinātu, satura izveidei ir piesaistīti eksperti un fizikas skolotāji, bet sadarbībā ar Valsts izglītības un satura centru  konkursam FIZMIX eksperiments jau trešo gadu ir piešķirts atklātās fizikas olimpiādes statuss.

Par erudīcijas konkursa izaugsmi 25 gadu laikā a/s "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs žurnāla IR rakstā “Garainis, kas veicina vārīšanos – FIZMIX eksperimentam 25”.

Pilns teksts

Dalīties