LZA Senāts šogad ir piešķīris trīspadsmit vārdbalvas un četras jauno zinātnieku balvas – no tām četras mūsu institūta zinātniekiem:

  • Dr.phys. Jānim Kleperim Artura Balklava balvu par pasākuma “Saules Kauss” organizēšanu. Šo balvu Latvijas Zinātņu akadēmija iedibināja 2006. gadā par izciliem sasniegumiem zinātnes popularizēšanā.
  • Edgara Siliņa vārdbalvu fizikā mūsu institūta vadošajam pētniekam, LZA īstenajam loceklim un fizikas doktoram Aleksejam Kuzminam par darbu kopu “Rentgenabsorbcijas spektru analīzes metožu izstrāde un to pielietojumi materiālu struktūras pētījumos”. Edgara Siliņa balvu piešķir par sasniegumiem fizikā.
  • Ludviga un Māra Jansonu vārdbalvu fizikā mūsu institūta Organisko materiālu laboratorijas vadošajam pētniekam Dr.phys Kasparam Pudžam. Ludviga Jansona un viņa dēla Māra Jansona vārdā nosaukto vārdbalvu izveidoja 1998. gadā, piešķirot to jaunajiem zinātniekiem par darbu fizikas nozarē.
  • Latvijas Zinātņu akadēmijas jauno zinātnieku balva ir piešķirta Dr.phys. Virgīnijai Vītolai par darbu “Elektroniskie ierosinājumi un procesi luminiscentā ilgi spīdošā SrAl2O4 materiālā” Dr.phys. K. Šmita vadībā.

Balvas parasti pasniedz LZA Pavasara pilnsapulcē, kura šogad sakarā ar ārkārtas situāciju ir pārcelta no 2. aprīļa uz nenoteiktu laiku. Neraugoties uz to, LZA sveic visus laureātus un cer tikties klātienē.

Plašāka informācija par visiem balvu laureātiem: lza.lv

Dalīties