28. februārī Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra Zinātņu mājā notika LU 78. starptautiskās zinātniskās konferences sesija “Latvijas Universitāte: Zinātne industrijas attīstībai”, kurā zinātnieki un viņu sadarbības partneri-uzņēmēji stāstīja par veiksmīgiem piemēriem zinātnē balstītu produktu izstrādē un zinātnes komercializācijā.

Atklājot pasākumu, LU profesors Indriķis Muižnieks uzsvēra, ka trīspusīgā sadarbībā, kur iesaistīta universitāte, uzņēmumi un sabiedrība, nākotnes nodomi var labāk īstenoties. Zinātnes departamenta direktors Justs Dimants stāstīja par LU atbalsta instrumentiem inovāciju attīstībai.

No uzņēmēju puses uzstājās A/S MADARA Cosmetics līdzīpašnieks un valdes loceklis Uldis Iltners, SIA “Lafivents” pārstāve Alise Sieriņa, LYL Korporatīvo klientu darījumu vadītāja Renāte Līdaka-Ziemane, “Drive eO” pārstāvis Kristaps Dambis.

Savukārt LU institūtu un fakultāšu pētnieki sniedza ieskatu savos pētījumos. Mūsu institūta pētnieks Gatis Mozoļevskis stāstīja par sadarbību ar uzņēmumu “EuroLCDs” jaunu produktu izstrādē. Ar “EuroLCDs” tika attīstīta augstākā līmeņa tehnoloģija: pasaulē ātrākā optisko slēdžu tehnoloģija, kas balstīta uz transient scattering LCD darbības principu.

Plašāka informācija LU mājaslapā.

Dalīties