Mūsu institūta darbinieki orientējas labi ne tikai zinātnē, bet arī apkārtnē. Astoņi no LU CFI piedalījās orientēšanās Minirogo19 4. kārtas sacensībās, kur stundas laikā vajadzēja atrast pēc iespējas vairāk no divdesmit kontrolpunktiem.

Skrējienam cauri pilsētas brikšņiem gatavojoties varētu šķist, ka, jo spilgtāks apģērbs un spožāka lampiņa, jo veiksmīgāks skrējiens, tomēr galvenā ir maršruta plānošana, un pēc reģistrācijas dalībnieki savstarpēji pārsprieda skrējiena stratēģijas un plānoja pieturas punktus.

Kad gaismekļi sagatavoti un kājas izlocītas, sākās kontrolpunktu meklēšana, kurā dalībnieki izrādījās ir gatavi uz visu - pat šķērsot ielu zem sarkanā, lēkt pāri ceļa nožogojumiem, spraukties un ložņāt. Sacensībās katra minūte ir svarīga, kaut arī neiztika bez rikšošanas pa stāvlaukumu uz riņķi vien, līdz pamanīts meklējamais punkts.

Pēc stundas skrējējus atpakaļ institūtā sagaidīja loterija, kā arī kolēģi un draugi ar jautājumu "Kā gāja?". Atbilžu spektrs bija no "Bija traki" līdz "Forši, laba pastaiga".

Apkopojot rezultātus, viens no veiksmīgākajiem dalībniekiem bija mūsu Jānis Busenbergs no Organisko materiālu laboratorijas, kurš stundas laikā paspēja tikt līdz t/c DOLE un atpakaļ, pa vidu metot līkločus pa Ķengaraga tumšajiem pagalmiem un ieliņām.

Paldies visiem, kuri piedalījās un veiksmi turpmāk!

Dalīties