ES jaunā tehnoloģiju finansēšanas institūcija - Eiropas Inovāciju padome (EIC) - tiek plānota kā vieta, kur iespējams iegūt finansējumu, lai īstenotu inovatīvas idejas.

Realizēt šos plānus palīdzēs Īrijas Zinātnes fonda vadītājs un Īrijas valdības galvenais padomnieks zinātnes jautājumos Marks Fergusons (Mark Ferguson), kurš šā gada jūnijā tika izvēlēts vadīt 22 cilvēku lielu pētniecības un tehnoloģiju ekspertu padomi.

Paredzēts, ka EIC 2021. gadā būs pilntiesīga struktūra, kam tiks atvēlēti 10 miljardiem eiro no ES programmas “Apvārsnis Eiropa”. Tajā ņems dalību pieredzējuši investori, uzņēmēji un akadēmiķi, kas darbosies kā programmu vadītāji, novērtējot projektus, kuri meklē ES atbalstu. Šiem programmu vadītājiem būs plaša autonomija, lai atbalstītu drosmīgus un zinātniski interesantus projektus.

Fergusons un padome tiksies sešas reizes gadā, lai konsultētu EIC programmu vadītājus. Hermanis Hausers (Hermann Hauser), viens no Eiropā pazīstamākajiem riska kapitāla ieguldītājiem, ir padomes priekšsēdētāja vietnieks, un viņš jau ir konsultējot EIC izmēģinājuma posmu.

Padomes uzdevums būs palīdzēt izveidot pasaules līmeņa aģentūru, iepazīstinot Komisiju ar paraugpraksi no visas pasaules.

Vairāk informācijas (angļu val.): https://sciencebusiness.net/framework-programmes/news/irelands-chief-scientist-we-need-be-brave-european-innovation-council

Dalīties