Laiks: 2011. gada 4. un 5. novembrī, 10.00 – 17.00
, Vieta: Rīga, RIXC Mediju telpā, 11. novembra krastmalā 35 (ieeja no Minsterejas ielas). Konferenci organizē: Jauno mediju kultūras centrs RIXC un Liepājas universitātes Mākslas pētījumu laboratorija MPLab. 11.

Starptautiska starpdisciplināra zinātniska konference "Tehno-ekoloģijas. Apgūstot ikdienas tehnoloģiju vides dzīles" pulcēs māksliniekus, zinātniekus un pētniekus no dažādām jomām, kā arī filosofus, dizainerus, arhitektus, sociologus, atbildīgus uzņēmējus, vides aktīvistus un citus vispusīgi domājošos, kuru intereses lokā ir sociālās un ekoloģiskās ilgtspējības jautājumu risināšana, kā arī padziļinātāks un daudzpusīgāks skatījums uz tehnoloģijām. 
Šodien tehnoloģijas vairs nevar tik vienkārši uzskatīt par tādu "citādo", kas pastāv kā pretstats bioloģiskajām vai sociālajām attiecībām. Ikdienas gaitās mēs neizbēgami saskaramies ar dažādām komplicētām mūsdienu dzīves tehnoloģiju sfērām, kuras pieprasa jaunu, lielākā mērā ekoloģiski orientētu izpratni par cilvēku un tehnoloģiju savstarpējām attiecībām. 
Līdzās aktuālajiem jautājumiem, kuri skar izsīkstošos resursus un acīmredzamos piesārņojuma un vides degradēšanās veidus, ir jāmēģina veidot ilgtspējīgas attiecības starp tehnoloģijām un dzīvo vidi, ņemot vērā daudz sarežģītākus slāņus tam veidam, kurā mēs pašlaik apdzīvojam šobrīdējās "tehnoloģiju ekoloģijas". 
Konferences dalībnieki tiek aicināti kopīgi veidot šādu padziļināti informējošu ētisku un filozofisku perspektīvu, kas ir nepieciešama, ja neesam atmetuši cerību atrast mazāk bīstamus ceļus nākotnē par tiem, ko šobrīd ejam. "Tehno-ekoloģijas" koncepciju konferencei izstrādājis nīderlandiešu mediju teorētiķis Ēriks Kluitenbergs, kurš būs arī konferences moderators. Plašāku informāciju skatīt mājaslapā. Sīkāka informācija 1  Sīkāka informācija 2 

Dalīties