Aicinām piedalīties Latvijas augsto tehnoloģiju izstrādē pasākumā “Deep Science Hackathon” 18.-20.maijā. Meklējam inovatīvas idejas, kurās izmanto viedos materiālus, un piedāvājam ieņemt paliekošu vietu Baltijas jaunuzņēmumu vidē!

Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts (LU CFI) un S/B PRO Startup Studija pirmo reizi Latvijā rīko Deep Science Hackathon (jaunu produktu radīšanas darbnīca), kurā identificēsim spēcīgākās uz materiāliem balstītas augsto tehnoloģiju idejas un komandas ar inovācijas potenciālu, kas ieņems paliekošu lomu Baltijas jaunuzņēmumu vidē. Trīs dienu laikā dalībnieki veidos starpdisciplināras komandas ar iepriekš iesniegtām idejām, attīstīs tās kopā ar mentoriem un pasākuma noslēgumā prezentēs komercializācijas plānu žūrijai, zinātniekiem, investoriem un interesentiem. Pasākuma laikā dalībniekiem tiks nodrošināts mentoru atbalsts, kopstrādes vide un informācija komercializācijas soļu veikšanai. Tiek gaidīti gan dalībnieki ar ideju, gan arī tie, kam jau ir gatavs pirmais prototips. Gaidīsim arī, ja esi jau no esoša jaunuzņēmuma un Tev ir jau gatavs produkts, bet tam nepieciešama pilnveide ar augstāku tehnoloģiju palīdzību. Bet tiem, kam vēl nav ideju, būs iespēja pievienoties kādai no komandām ar savu kompetenci (fizikā, materiālzinātnē, ķīmijā, biznesa attīstībā, dizainā, inženierijā, programmēšanā, mārketingā u.c.). Īpaši gaidīsim idejas no sekojošiem virzieniem:
  • Viedie materiāli
  • Sensori
  • Pārklājumi
  • Fotonika
  • Mikro/nano elektronika
  • Enerģētika
Labākā ideja iegūs naudas balvu, un labākajām trīs idejām būs iespēja turpināt idejas realizāciju LU CFI un S/B PRO sešu mēnešu atbalsta programmā (mentori, prototipa izveide, turpmāka finansējuma piesaiste), kā arī citas vērtīgas balvas no atbalstītājiem. Ideju iesniedzējiem reģistrācija no 1.04.2018 līdz 10.05.2018 (katram dalībniekam individuāli). Dalībnieki var pieteikties līdz 15.05.2018. Reģistrācija: ej.uz/RegDeepScience Lai hakatons norisinātos veiksmīgi, sagatavošanās ideju prezentācijām notiks gan elektroniski, gan 18.maijā pirms oficiālās programmas sākuma. Dalība pasākumā bez maksas. Pasākuma norises vieta: LU CFI Ķengaraga ielā 8, Rīgā. Pasākuma darba valodas: latviešu un angļu. Kontakti informācijai un sadarbībai: hakatons@cfi.lu.lv Pasākumu atbalsta: KTH Innovation (Zviedrija), RISE (Zviedrija), Startin.LV.

Organizatori:

Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūts (LU CFI) ir starptautiski atzīts līderis ar 40 gadu pieredzi materiālu zinātnēs un starpnozaru jautājumos, kas piedāvā starptautiski konkurētspējīgu pētniecību un inovatīvus risinājumus industriāliem lietojumiem. S/B PRO Startup Studija ir strauji augošu tehnoloģiju uzņēmumu (start-up) attīstības platforma, piedāvājot biznesa un dibinātāju izaugsmes rīkus, informāciju un pakalpojumus veiksmīgai biznesa realizācijai Pasaules mērogā. S/B PRO kā pirmā startup studija Latvijā ir aktīvs inovāciju ekosistēmas veidotājs. Informācija par pasākuma publicitāti: www.lsm.lv/raksts/dzive--stils/tehnologijas-un-zinatne/aicina-pieteikt-inovativas-idejas-jaunu-produktu-radisanas-darbnicai.a277001/ www.liaa.gov.lv/lv/aktualitates/riga-notiks-deep-science-hakatons Pasākuma programma (darba variants) Piektdiena, 18.05. 17:30 – Reģistrācija, tīklošanās 18:00 – Atklāšana un iepazīšanās 19:30 – Ideju prezentēšana (tikai iepriekš iesniegtas) 21:00 – Komandu veidošana 22:00 – Komandu apmācība – Soļu plānošana 22:30 – Sākums komandu darbam Sestdiena, 19.05 9:00 – Brokastis 10:00 – 1. Pārbaudes punkts 10:30 - Gatavošanās Mentoru sesijai 11:00 – Prezentācijas mentoriem 12:00 – Pusdienas 12:30 – Mentoru darbs ar katru komandu 16:30 – Pārtraukums 16:45 – 2. Pārbaudes punkts 18:30 – Vakariņas 19:30 – Galvenais darba vakars Svētdiena, 20.05 9:00 – Brokastis 10:00 – Iesildīšanās un Aktuālā informācija 10:15 – 3. Pārbaudes punkts 11:30 – 1. Prezentācijas apmācības sesija 13:00 – Pusdienas 14:00 – 2. Prezentācijas apmācības sesija 16:30 – Noslēguma aktuālā informācija un Pārbaudes punkts 17:00 – Noslēguma pasākums ar ideju prezentācijām un apbalvošanu (Online straumēšana) 19:30 – Noslēgums un Tīklošanās

Dalīties