27. septembrī notiekošajā Zinātnieku naktī Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūtā (LU CFI), Ķengaraga ielā 8, Rīgā no plkst. 17.00 līdz 21.00 ikviens interesents aicināts piedalīties aizraujošos eksperimentos un aktivitātēs!

Šogad pasākuma apmeklētājus sagaidīsim ar tumsā spīdošiem dzērieniem un "kūpošām" uzkodām, ja vien būs drosme tos pagaršot! Demonstrēsim sprāgstošus ūdeņraža burbuļus un dažādus eksperimentus ar šķīdumiem, lāzeriem un atklāsim gaismas unikālās īpašības. Būs iespēja piedalīties izlaušanās spēlē un pirmo reizi ar aci saredzēt gaisa kustību. Praktiskos eksperimentos ikviens varēs iejusties zinātnieka lomā, kā arī no uzskatāmiem piemēriem pārliecināties, kā strādā fizikas likumi.

Ik stundu apmeklētājus priecēs uguns šovs, savukārt paši aizrautīgākie varēs gūt pieredzi mikročipa izveidē, gatavojot to no šokolādes.

Nāc un pārliecinies, cik aizraujoša ir fizika! Dodies pārsteigumiem pilnā ceļojumā pa labirintu, kas izvietots piecos LU CFI ēkas stāvos, un iepazīsti zinātni no pavisam cita skatu punkta!

 PASĀKUMA PROGRAMMA

Vairāk par Eiropas Zinātnieku nakti 2024

Dalīties