Par Latvijas Zinātņu akadēmijas un UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas šogad izsludinātā konkursa “Baltijas stipendija sievietēm zinātnē 2024” laureātēm Latvijā kļuvušas trīs jaunās zinātnieces Dr. chem. Daniela Godiņa, Dr. phil. Anne Sauka un Mg. Līga Ignatāne.

Kopīgās stipendijas mērķis ir atbalstīt sievietes zinātnieces, lai viņas varētu veidot karjeru zinātniskās pētniecības jomā Baltijas valstīs, kā arī popularizēt jauno zinātnieču sasniegumus un iedrošināt talantīgākās studentes izvēlēties zinātnieces profesiju.

Līga Ignatāne kopš 2015. gada ir pētniece Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūtā (LU CFI) Mikroskopijas laboratorijā un zinātņu doktora grāda kandidāte. Disertācijas tēma ir vērsta un nanostruktūru izgatavošanu ar fokusēto jonu staru. Jaunākās paaudzes duālo staru mikroskopa pieejamība tepat Latvijā un arvien ciešākā sadarbība ar biologiem ļauj veidot jaunus un precīzākus risinājumus dažādu vielu noteikšanā pat mazā koncentrācijā. Maģistratūras laikā Līga strādāja par fizikas skolotāju Valmieras Valsts ģimnāzijā, savukārt doktorantūras laikā pusslodzē strādāja par Taivānas un Baltijas valstu fizikas pētījumu centra koordinatori. Līga atzīst, ka iegūtā stipendija ir augsts novērtējums par līdzšinējo zinātnisko darbu, kā arī finansiāls atspaids, kas viņai palīdzēs vairāk laika veltīt disertācijas tematikai.

Līgas vaļasprieks ir tautas dejas. Savas dejotājas gaitas Līga noslēdza deju ansambļa “Daiļrade” sastāvā, bet kopš 2021. gada vada jauniešu deju kolektīvu “Sadancis”, kurā arī pati dejojusi.

Vairāk informācijas

Dalīties