2024. gada 15. maijā notika trešā starptautiskā konference "Kodolenerģija Latvijai". Konferences mērķis - veicināt Latvijas sabiedrības izpratni par kodolenerģijas lomu Latvijas klimata mērķu sasniegšanā un enerģētiskās neatkarības stiprināšanā. Kodolenerģija ir būtiska zema oglekļa alternatīva fosilajam kurināmajam. Kodolenerģija veido gandrīz 26% no Eiropas Savienībā kopā saražotās elektroenerģijas un nodrošina aptuveni pusi no zema oglekļa satura elektroenerģijas.

Konferenci atklāja klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis un Latvijas Zinātņu akadēmijas viceprezidents, Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūta direktora vietnieks zinātniskajā darbā, habilitētais fizikas doktors Andris Šternbergs.

  

Konferencē uzstājās pasaules līmeņa enerģētikas un kodolenerģijas eksperti no Latvijas un ārvalstīm: Rīgas Tehniskās universitātes profesori Antans Sauhats, Oļegs Linkevičs un vadošais pētnieks Kārlis Baltputnis, Igaunijas Kodolenerģijas darba grupas koordinatore Rēlika Runnela, Karaliskā Tehnoloģiju institūta (Zviedrija) profesors Vaclavs Gudovskis, kodolenerģijas padomnieks Francijas vēstniecībās Lielbritānijā, Somijā un Baltijas valstīs Nikolass Deviktors un citi.

Informācija par konferenci

Konferences videoieraksts

 

Dalīties