Biotehnoloģiju jaunuzņēmums “Cellbox Labs” ir piesaistījis 935 tūkstošu eiro pirmssēklas investīciju, lai izstrādātu automatizētu t.s. orgāns uz čipa tehnoloģiju efektīvākai zāļu izstrādei. Šo investīciju kārtu vadīja “Buildit”, un tajā piedalījās arī biznesa eņģeļi no Latvijas Biznesa eņģeļu tīkla.

Līdz šim “Cellbox Labs” kopā ar partneriem Latvijas Biomedicīnas pētījumu un studiju centru (BMC) un Elektronikas un datorzinātņu institūtu ir piesaistījis Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu trijos projektos, kopā – 1,5 miljonus eiro. Taču ir procesi un kompetences, ko nevar attīstīt par zinātniskajiem grantiem, tāpēc paralēli tam uzņēmums strādāja arī pie riska kapitāla piesaistes.

Jaunuzņēmuma “Cellbox Labs” pirmsākumi ir meklējami 2019. gadā, kad sākās BMC sadarbība ar Latvijas Universitātes Cietvielu un fizikas institūtu (LU CFI). BMC pārstāvēja Artūrs Ābols, bet LU CFI – Gatis Mozoļevskis un Roberts Rimša. BMC speciālisti strādāja ar vēža biomarķieriem un bija dzirdējuši par orgāniem uz čipa, bet CFI zinātniekiem bija zināšanas par mikrofluīdiku, kas ir nepieciešama čipu ražošanai bioloģijas vajadzībām.

2023. gadā “Cellbox Labs” ieguva balvu “Rīgas gada uzņēmējs biomedicīnas nozarē” un saņēma arī Latvijas pirmo Jaunuzņēmumu gada balvu “Latvian Startup Award” kategorijā  “Jaunuzņēmums, kas rada lielāko sociālo ietekmi”.

Vairāk informācijas

Dalīties