Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) veidotā izstāde “Zinātne Latvijai 2024”, kas vēsta par 12 Latvijas pētniekiem un pētniecēm, no 15. marta līdz 1. aprīlim būs apskatāma Mūzikas namā “Daile”, Krišjāņa Barona ielā 31, Rīgā. Izstāde būs pieejama pasākumu apmeklētājiem, kā arī citiem interesentiem trīs stundas pirms pasākumu norises.

“Zinātne Latvijai 2024” kalendāra un izstādes atklāšana notika 2024. gada 8. janvārī Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā “Zirgu pasts”. Februārī izstāde uzsāka savu ceļu pa Latviju, viesojoties Latvijas Universitātē, un visa gada garumā tā būs apskatāma dažādās Latvijas augstskolās, zinātniskajās institūcijās un citās sabiedriskās vietās. Izstādes apmeklētājiem ir iespēja ne tikai aplūkot zinātnieku portretus, bet savā viedtālrunī ar QR koda palīdzību noskatīties arī trīs minūšu garu video stāstu par katru no pētniekiem.

Starp šī gada zinātnes personībām ir mūsu institūta vadošais pētnieks, Enerģijas materiālu laboratorijas vadītājs Dr. phys. Gints Kučinskis.

Vairāk informācijas

Dalīties