Februāra sākumā Latvijas Universitātes Cietvielu fizikas institūtā (LU CFI) viesojās Āgenskalna valsts ģimnāzijas 12. klases skolēni, lai uzzinātu vairāk par mūsu organizācijas sasniegumiem, atklātu institūta zinātniskās darbības plašo spektru, kā arī ieskatītos laboratoriju darbinieku ikdienā.

Pēc LU CFI direktora Andra Anspoka prezentācijas par institūtu, skolēni tika iepazīstināti ar Mikro un nanoierīču laboratoriju, Optisko materiālu laboratoriju, Spektroskopijas laboratoriju un Enerģijas materiālu laboratoriju.

Jau vairākus gadus LU CFI piedāvā skolēniem interesantas un izglītojošas ekskursijas, kuru laikā var ieraudzīt, ar ko nodarbojas LU CFI zinātnieki, un savām acīm redzēt interesantus fizikas eksperimentus un iekārtas, kā arī uzzināt par iespējām arī pašiem studēt un darboties institūtā.

Ar šādu un dažādu citu aktivitāšu palīdzību gan skolotāji, gan skolēni var pārliecināties, ka fizika nav tikai sarežģīta teorija, bet tā eksistē mums visapkārt, un var būt ļoti aizraujoša.

Aicinām interesentus iepazīt LU CFI, apmeklējot RTU "Karjeras dienu 2024" 8. martā, Latvijas Fizikas festivālu 13. aprīlī vai pieteikties Ēnu dienai 2024 un 4. aprīlī klātienē izzināt sev interesējošo profesiju gan fizikas, gan citās jomās.

Dalīties