„Nākotnes pieturas” viesis, LU Cietvielu fizikas institūta Enerģijas iegūšanas un uzkrāšanas materiālu laboratorijas vadošais pētnieks Dr.chem. Gunārs Bajārs darbojies ar materiālu, tostarp litija jonu bateriju materiālu, pētniecību elektroķīmiskai enerģijas uzglabāšanai baterijās un akumulatoros, savulaik Latvijas Zinātņu akadēmija kā Gada nozīmīgāko sasniegumu atzīmējusi viņa izstrādāto jauno metodi litija dzelzs fosfāta plāno slāņu pārklājumu iegūšanai baterijām un akumulatoriem portatīvajās elektroierīcēs un mikroelektronikā, bet pērnā gada nogalē viņš saņēmis Gada balvu par izcilu devumu enerģētikā.

Gunārs Bajārs bijis Cietvielu jonikas laboratorijas vadītājs un Enerģijas iegūšanas un uzkrāšanas materiālu laboratorijas izveides iniciators, turklāt devis savu artavu jauno zinātnieku izglītošanā - gan Latvijas bateriju materiālu pētniecības skolas attīstībā, gan bijis skauts - jauno zinātnes talantu „mednieks” Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā. Savulaik viņš bijis arī Vidzemes Augstskolas rektors, bet Biznesa vadības koledžā izglītojis jaunos tūrisma speciālistus.

Arī zinātnieka vaļasprieku loks ir visai plašs - prāta spēles, galda spēles un šahs, viņš reiz pat celts Erudītu līgas sezonas līdera godā un ir latviešu „nacionālā sporta veida”- zolītes daudzu uzvarētāja kausu ieguvējs.

Dalīties