2024. gada sākumā aizvadīta “RĪGA STEAM ekosistēmas” sadarbības partneru, starp kuriem ir arī mūsu institūts, otrās brokastis. Pasākuma laikā iniciatīvas pārstāvji neformālā gaisotnē atskatījās uz 2023. gadā paveikto, kā arī izvirzīja mērķus un uzdevumus šim gadam.

“RĪGA STEAM ekosistēmas” brokastu mērķis – rosināt sekmīgāku sadarbību starp organizācijām, pašvaldības institūcijām, uzņēmumiem un akadēmisko sektoru, kuru darbības mērķos ietilpst STEAM iniciatīvu īstenošana un atbalsts, tādējādi veicinot projektā iesaistīto pušu dalīšanos ar pieredzi, zināšanu apmaiņu un atbalstu STEAM izglītībai Rīgas pašvaldībā.

Nozares pārstāvji diskusijās aktualizēja jautājumus par mākslīgo intelektu un tā rīku iekļaušanu STEAM aktivitātēs un izglītībā, radot lielāku interesi par STEAM jomas priekšmetiem – ķīmiju, fiziku, matemātiku, bioloģiju. Pārstāvji diskutēja arī par nepieciešamību tuvākajā laikā izveidot programmu “STEAM skolas soma”, kas būtu līdzīga jau esošajai kultūrizglītības programmai “Latvijas skolas soma”.

“RĪGA STEAM ekosistēmas” mērķis ir iedvesmot un attīstīt skolēnos prasmes un zināšanas, kas ir nepieciešamas darba tirgus prasībām nākotnē strauji augošās nozarēs, tostarp inženierzinātnēs, radošajās un digitālajās nozarēs, kā arī dabaszinātnēs, sekmējot skolēnu, kā arī Rīgas un Latvijas, izaugsmi.

Vairāk informācijas

Dalīties