Termogravimetrijas mērījumi ūdeņraža gāzei ar hidratētu LaNi5 (melnā līnija) un LaNi5, kas bijis fermentācijas barotnē ar E.coli un glicerīnu.

2016. gada 9.jūnijā plkst. 14.30 Latvijas Universitātes Akadēmiskajā centrā Jelgavas ielā 1, 334.aud.

Promocijas darbā pārbaudīta dažādu baktēriju kultūru un substrātu ūdeņražaveidošanās produktivitāte, izmantojot laboratorijā konstruētas testsistēmas, kuraspilnveidotas, lai optimizētu ūdeņraža koncentrācijas mērīšanu. Pierādīts, ka nodabiskiem substrātiem izolētās baktēriju tīrkultūras, var izmantot bio-ūdeņražaieguvei. Konstatēts, ka biodegvielas ražošanas atkritumprodukts - jēlglicerīns, kā arīpiena sūkalās esošā laktoze, ņemot vērā to pieejamību, ir perspektīvi substrātiūdeņraža iegūšanai, izmantojot baktēriju fermentācijas procesu. Lai optimizētutestsistēmu un padarītu procesu rūpnieciski izdevīgāku, tika realizēta alternatīvumetožu izmantošanu ūdeņraža savākšanai tieši no barotnes ar dažādiem metālhidrīdusakausējumiem. Atslēgas vārdi: bioūdeņradis, fermentācijas process, jēlglicerīns, metālhidrīdi

Dalīties